Supper

Aspargessuppe med friske asparges og hjemmelavede kødboller

Vi er en rigtig suppe-familie og får relativt ofte suppe om efteråret og vinteren. En af familiens favoritter er klassikeren; Aspargessuppe. Når jeg laver den tilføjer jeg altid friske grønne asparges for at give suppen lidt bid og endnu mere smag og med hjemmelavede kødboller er den bare helt perfekt. Man kan jo selvfølgelig også sagtens droppe kødbollerne hvis man ønsker en kødfri udgave.

Aspargessuppe med grønne asparges og hjemmelavede kødboller

Samlet tid: 1 time 15 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser:

Til suppen:

  • 50 g smør
  • 1 bundt friske, grønne asparges
  • 3 spsk hvedemel
  • 2 glas slikasparges
  • 7,5 dL vand evt. kogevand fra kødbollerne.
  • 1 stk hønsebouillonterning
  • 2,5 dL fløde, kaffefløde eller mælk alt efter hvor fed og cremet du ønsker den.

Til kødbollerne:

  • 500 g hakket kalv og flæsk
  • 3-4 spsk hvedemel
  • 1 æg
  • mælk
  • salt og peber

Fremgangsmåde:

Kødbollerne:

  1. Start med at røre farsen til kødbollerne.

    Det hakkede kød røres lidt sej med lidt salt.

  2. Tilsæt æg og mel og rør  grundigt.

  3. Tilsæt mælk lidt efter lidt og rør indtil farsen har den rette konsistens. 

  4. Krydr med salt og peber.

  5. Nu skal farsen koges i letsaltet vand. Jeg synes at den nemmeste måde at gøre det på er ved at; komme farsen i en sprøjtepose, klippe et hul i en passende størrelse og trykke farsen direkte ud i det kogende vand samtidig med at den skæres af med en kniv eller en palet. -Hvis farsen begynder at klistre for meget til kniven eller paletten, kan denne dyppes i det kogende vand-

    Lad kødbollerne koge nogle minutter inden de tages op af vandet. Gem kogevandet til at bruge i suppen.

Suppen:

  1. Knæk bunden af de friske asparges, skyl dem grundigt og skær dem i skiver.

    Dræn slikaspargesende og gem væden til senere brug. Skær slikaspargesende i skiver.

  2. Smelt halvdelen af smørret i en gryde og steg aspargesende let heri. Smelt resten af smørret heri og tag aspargesende op.

  3. Tilsæt melet og lav en opbagning.

  4. Tilsæt aspargesvandet lidt efter lidt og rør grundigt for at undgå at det klumper.

  5. Tilsæt kogevandet fra kødbollerne og hønsebouillonen og lad det hele småsimre i 15-20 minutter.

  6. Tilsæt fløden og varm op til kogepunktet.

  7. Smag til med salt, peber og cayennepeber.

  8. Tilsæt begge slags asparges og kødbollerne og varm igen op til kogepunktet.

  9. Suppen serveres rygende varm med et lækkert brød til.

Opskriftsnoter

Jeg valgte kun at bruge halvdelen af kødbollerne i denne suppe. Resten kom i fryseren. Så er der til næste gang jeg skal lave suppe 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *