Marmelade, saft og gelé

Appelsin og havtornmarmelade

Hvis der er en ting jeg virkelig elsker at lave i køkkenet, så er det at lave marmelader. og det er faktisk ikke engang fordi vi spiser super meget marmelade, jeg synes bare det er super hyggeligt at lave. Jeg elsker at afprøve nye smage og kombinationer,

Jeg havde en pose havtorn liggende i fryseren som egentlig bare lå og fyldte, så det var på tide at få ryddet lidt op i fryseren og få dem brugt. Så det blev i denne lækre og let syrlige marmelade sammen med appelsin.

Appelsin og havtornmarmelade

Portionsstørrelse 1 L
Millings mad millingsmad

Ingredienser:

  • 200 g havtorn gerne bare fra frost
  • 6 uprøjtede appelsiner Der skal bruges skallen fra 4 og frugtkødet fra alle 6
  • 350 g sukker
  • 2 dL vand
  • 2-3 tsk rød melatin

Fremgangsmåde:

  1. Skyl appelsinerne grundigt. Skær den orange del af skallen. Vær meget påpasselig ikke at få noget af den hvide del med, da den vil give marmeladen en meget bitter smag.

    Jeg synes, at det er nemmest at skære den af med en kniv, men man kan også bruge en grønsagsskræller eller et juliennejern.

    Skær først skallen i helt tynde strimler og derefter i mindre stykker.

  2. Skær derefter den hvide skræl af appelsinerne. Vær igen omhyggelig med at skære det hele af. Skrællen kasseres derefter.

  3. Skær frugtkødet i små tern. Fjern eventuelle kerner.

  4. Kom appelsin, appelsinskal, havtorn, sukker og vand i en gryde og kog op.

  5. Lad marmeladen koge i 10-15 minutter til appelsinskallen er blevet mør.

  6. Vi er meget til det syrlige herhjemme, så det er denne marmelade også. Hvis man ønsker en mere sød marmelade smages den til med mere sukker. Lad den lige koge et par minutter så sukkeret bliver opløst.

  7. Skum evt. marmeladen af.

  8. Bland to tsk rød melatin med ca 1 spsk sukker. Blandingen drysses i marmeladen under omrøring.

  9. Test om marmeladen har fået den rette konsistens ved at komme en dråbe på en tsk og lad den køle af. Hvis den endnu er for tynd tilsættes en tsk rød melatin, blandet med sukker, mere.

  10. Når marmeladen har den rette konsistens kommes den på skollede og atamonskyllede glas mens den er varm og lukkes godt til med det samme.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *