Bagværk,  Desserter

Æbleskiver med kardemomme og citron

Åååååhhh, jeg elsker altså bare æbleskiver, og de skal jo selvfølgelig helst være hjemmelavet <3

Den opskrift jeg bruger er vist en jeg har fået af min kære, gamle mormor engang, og den er bare super god. Det bliver til de lækreste og luftige æbleskiver.

Æbleskiver med kardemomme og citron

Samlet tid: 1 time
Antal: 25 stk
Millings mad millingsmad

Ingredienser:

  • 5 dL hvedemel
  • 1 spsk sukker
  • 3/4 tsk salt
  • 2 tsk kardemomme
  • 1 tsk natron
  • 5 dL Kærnemælk
  • revet skal fra 1 citron
  • 30 g smeltet smør eller 3 spsk god olie

Fremgangsmåde:

  1. Bland alle de tørre ingredienser i en skål.

  2. Del æggene i blommer og hvider.

  3. Æggeblommerne piskes sammen med kærnemælken og citronskallen, og rør det derefter i melblandingen. Rør godt så der ikke er klumper i.

  4. Tilsæt det smeltede smør (eller olien).

  5. Til sidst piskes æggehviderne stive med et nib salt, og vendes forsigtigt i dejen.

  6. Varm æbleskivepanden op, tilsæt lidt smør i hvert hul og kom dej i. Undlad at fylde hullerne helt op, da dejen hæver en del.

  7. Når æbleskiven er stegt færdig på den ene side, drejes æbleskiven 1/4 omgang. Kom lidt mere dej i. Jeg plejer at vende æbleskiverne med et træ-grillspyd.

  8. Lad den stege et øjeblik på denne side og drej den derefter igen så den bager færdig på den anden side.

  9. På denne måde får man nogle flotte og runde æbleskiver der ikke falder sammen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *