Kager

Æble-hyldeblomst crumble *

Jeg kan altså bare ikke få nok af smagen af hyldeblomst og kommer gerne disse skønne, velsmagende blomster i så meget som muligt. Til Sankt Hans havde vi besøg af svigerfamilien til spisning og så skulle der selvfølgelig også være en dessert til. Valget faldt på denne skønne, sommerlige kage, da hylden var ved at synge på sidste vers og det bare en rigtig god og lækker dessert som de fleste kan være med på.

Desuden har jeg fået en ny “feature” her på siden. Jeg har nemlig flere nære og bekendte, der ikke tåler gluten og laktose, som jeg også af og til laver mad til og som gerne nemt vil kunne finde opskrifterne her på siden. Så der vil være en lille stjerne efter de opskrifter, der enten er gluten- og laktosefrie, eller som nemt kan blive det.

Æble-hyldeblomst crumble

Tilberedningstid: 30 minutter
Samlet tid: 40 minutter
Antal 8 personer

Ingredienser:

  • 5-6 æbler
  • 10-12 hyldeblomstskærme
  • 100 g koldt smør
  • 100 g sukker
  • 100 g hvedemel
  • 50 g havregryn
  • 1/2 tsk vaniljepulver eller korn fra 1 vaniljestang

Fremgangsmåde:

  1. Æbler skylles, befries for kernehus og skæres i både. Kom dem i et tærtefad med en passende størrelse.

  2. Hyldeblomster skylles grundigt og der fjernes så meget af stilken som muligt. De kommes over æblebådene.

  3. Lav crumble-dejen ved at blande alle de tørre ingredienser i en skål. Tilsæt det kolde smør i tern og smuldre det i melet til det har en ensartet konsistens. Det skal ikke være en sammenhængende dej.

  4. Fordel dejen over æblerne og bag den ved 180 grader i 30-35 minutter.

  5. Serveres med creme fraiche blandet med vanilje eller en god vanilje is til

Opskriftsnoter

Denne opskrift kan nemt laves både gluten- og laktosefri. Jeg har bare byttet hvedemel og havregryn ud med glutenfri havregryn, og smørret er byttet ud med laktosefri smør.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *