Bagværk

Klassisk madtærtedej

En ting vi er rigtig glade for at lave herhjemme er madtærter. Det passer bare til så mange lejligheder, hvad enten det er til aftensmaden, til frokosten, til brunchbordet eller til sammenskudsgildet. Desuden er det super nemt at lave, og så er det bare en rigtig god måde at få ryddet ud i køleskabet af rester eller grønsager der efterhånden synger på sidste vers. Vi er nemlig meget glade for konceptet “stop spild af mad”, så så vidt muligt bliver alt brugt herhjemme.

… og med en lækker hjemmelavet tærtedej og en æggemasse pisket sammen af æg, hytteost, salt, peber og revet muskatnød, så kan stort set alt blive godt. Dog er en af mine favoritter med broccoli, spinat og bacon.

 

Klassisk madtærtedej

Samlet tid: 1 time 15 minutter
Antal 1 tærte

Ingredienser:

  • 150 g koldt smør
  • 50 g fuldkornshvedemel
  • 200 g hvedemel
  • 1/4 tsk fint salt
  • 1 æg
  • evt. 1 spsk vand

Fremgangsmåde:

  1. Mel og salt blandes i en skål.

  2. Smørret skæres i tern og nuldres i melet indtil det begynder at samle sig til en dej.

  3. Tilsæt ægget og saml dejen hurtigt til den er jævn og ensartet.

    Hvis dejen ikke hænger nok sammen kan vandet tilføjes.

  4. Stil dejen på i køleskabet i mindst 1 time.

  5. Ælt dejen og arbejd lidt med den inden skal rulles ud, så er den nemlig meget nemmere at arbejde med.

  6. Drys med mel på bordet og rul  dejen ud til en stor cirkel, eller rul den ud mellem to stykker bagepapir.

  7. Kom dejen i et tærtefad og tryk den let mod kanterne og skær den overskydende dej af.

  8. Kom det ønskede fyld i og til sidst æggemassen.

  9. Tærten bages ved 180 grader til æggemassen har sat sig. Ca 20-30 minutter.

 

2 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *